Nejlepší jazzové hudebníky z Ameriky hostí Paříž, kde se koná American Jazz Festival - Aktuálně o Paříži | Co se děje v Paříži

pariz-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Nejlepší jazzové hudebníky z Ameriky hostí Paříž, kde se koná American Jazz Festival

I když jazz vznikl ve Spojených státech, měl významný dopad na Evropu. Zejména v Paříži byl jazz velmi
ceněný, populární se však stal během roku 1920. Svého vrcholu dosáhl v době, kterou představoval Sidney Bechet. Nicméně žánr nezemřel s Bechetem v roce 1959, ale začal vzkvétat v nové formě. Jazz i nadále žije nejen po celém světě, ale i v Paříži. A proto vám řada jazzových koncertů a hudebních akcí v době od 2. července až do 23. srpna 2012 poskytne dokonalou výmluvu navštívit Paříž, koná se zde totiž populární American Jazz Festival.
Americký jazzový festival konaný se v Sunset Sunside Jazz Clubu v Paříži není malá věc. Nejen, že se stal legendárním místem, ale zejména chrámem jazzu a bluesových hudebníků a to díky výjimečnému programu jeho akcí. Festival byl založen v roce 1994 a okamžitě se stal jedním z nejvíce milovaných hudebních slavností, na kterých vystupovali jazzoví hudebníci z celého světa. Nejen milovníky jazzu, ale i příležitostné fanoušky tak mohli potěšit tenorsaxofonista Rick Margitza, klavíristé Orrin Evans, Stanley Cowell, Bill Carrothers, kytarista Jef Lee Johnson, basista Avishai Cohen, bubeníci Petr Erskine, Al Foster, Jacky Trio Terrasson, Joseph Bowie, Sachal Vasandani kvarteto, Mark Helias a mnoho dalších. Americké jazzové hvězdy se vždy těšili přeplout Atlantik a vystoupit ve městě. Vedle koncertů jsou organizovány také diskuse, zejména o jazzové hudbě, stejně jako výstavy fotografií, které jsou vždy velmi populární. Vždy můžete očekávat, že se o jazzu dozvíte opravdu něco speciálního.

Adresa:
Sunset Sunside Jazz Club
60, rue des Langobardi
75001 Paris

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Paris

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje