Silhouette Festival v Paříži je festivalem nejen francouzských, ale i mezinárodních krátkých filmů - Aktuálně o Paříži | Co se děje v Paříži

pariz-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Silhouette Festival v Paříži je festivalem nejen francouzských, ale i mezinárodních krátkých filmů

S tak bohatým filmovým dědictvím není překvapivé, že se ve Francii koná mnoho filmových festivalů po celý rok. Jedním z nich je i Silhouette Festival, který se koná od 1. do 9. září 2012 ve veřejné zahradě Parc des Buttes Chaumont, která se nachází ve správním obvodu 19. arrondissement v Paříži. Je to skvělé místo pro festival - nabízí výhled na město, je velký, zalesněný a cítíte se v něm, jako byste právě unikli z "městské džungle". A ještě má jedno velké plus... že všechny projekce zde promítané na obří nafukovací obrazovce a další akce jsou zdarma.
Silhouette Short Film Festival, který je především zaměřený na krátký film, je nyní největší venkovní festival krátkého filmu v Paříži. Tradicí zůstává, že slavnostní zahájení letošního již 11. ročníku začíná ve čtvrtek v noci 30. srpna v La Bellevilloise a závěrečný večer a slavnostní vyhlášení se bude konat od 19.00 hod v místnosti 200 v Centquatre v přítomnosti pozvaných odborníků a tvůrců. Festival je také známý tím, že má určitý postup: večery odstartují se západem slunce koncerty, které se konají po dobu jedné hodiny před začátkem samotných projekcí. Ty trvají přibližně dvě hodiny, při kterých se návštěvníci mohou pohodlně usadit na trávě nebo na skládacích židlích. Na konci každého večera diváci hlasují o nejlepším krátkém filmu. Festival se speciálně věnuje pouze krátkému filmu, který je neformátovaný, kreativní a obsahuje eklektický formát. Návštěvníci zde tak mají příležitost poznat jiné, alternativní kino. Silhouette sdružení (které pořádá festival od roku 2002) se snaží prokázat každý rok o trochu víc, že krátké filmy si zaslouží vysílání buď v průběhu festivalů nebo prostřednictvím kina, televize nebo podpory DVD. Silhouette festival znamená více než 130 filmů během devíti dnů, koncerty, vystoupení, videoprojekce a především open-air projekce, ve kterých budou zastoupeny všechny žánry a kategorie. Od experimentálního a dokumentárního filmu, zábavy, beletrie, animovaného filmu až po krátké filmy pro dospělé. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Paris

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje