Slunce, písek, palmy a zábava na nábřeží Seiny v Paříži, to můžete opět zažít při Paris Plage 2012 - Aktuálně o Paříži | Co se děje v Paříži

pariz-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Slunce, písek, palmy a zábava na nábřeží Seiny v Paříži, to můžete opět zažít při Paris Plage 2012

Léto se transformuje do Paříže. Jeden měsíc každé léto se několik známých míst v hlavním měste Francie promění na plnohodnotné pláže, z nichž každá má svůj odlišný motiv. S nápadem (který byl zpočátku kritizován některými jako nákladný a frivolní) přišel starosta města Bertrand Delanoë a postupem času se z něj stala neodmyslitelná letní scéna Paříže. Takže až do 19. srpna 2012 vám nic nebrání v opalování se na písku, koupání v bazénech zavěšených nad Seinou, jízdě na kajaku, absolvování tanečních lekcí, těšení se zdarma při večerních koncertech nebo zdolávání lezeckých stěn. Koná se totiž Paris Plage 2012, která nabízí aktivity a nepřeberném množství atrakcí, které budou soupeřit o vaši pozornost a které se musí líbit všem - obzvláště jsou pak ideální, pokud máte s sebou malé děti. Kulisy vám poskytnou plážové židle, kavárny, fontány nebo stíny palem.
Paris Plage 2012 bude otevřena denně do 19. srpna 2012 a to v době od 8.00 hod do 24.00 hod. V letošním roce má tři hlavní místa: Jako první byla otevřena pláž na pravém břehu naproti ostrovům Cité (Île de la Cité) a Svatého Ludvíka (Île Saint-Louis), od roku 2006 funguje druhá pláž na levém břehu u Francouzské národní knihovny (Bibliothèque nationale de France) a třetí pláž se nachází přímo před pařížskou radnicí (Hôtel de ville de Paris), podél pravého břehu řeky Seiny na dálnici Georges Pompidou a po Quai de la Villette na severovýchodě Paříže (19. arrondissement). Všechny byly navrženy tak, aby byly co nejdostupnější pro  návštěvníky na invalidním vozíku nebo s omezenou schopností pohybu a orientace. Rampy umožňují snadný přístup k plážím. Vodní fontány, bazény a některé lodě v místě Villette jsou také dostupné. Kromě všudypřítomných prodejců zmrzliny, koncertů pro francouzské, ale i zahraniční hosty, vypůjčováním si knih zdarma nebo hraním plážového volejbalu zde letos objevíte na náměstích i velkoplošné obrazovky s projekcí olympijských her.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Paris

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje