Sportovci mají velkou příležitost zúčastnit se v Paříži půlmaratonu Semi Marathon de Paris - Aktuálně o Paříži | Co se děje v Paříži

pariz-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Sportovci mají velkou příležitost zúčastnit se v Paříži půlmaratonu Semi Marathon de Paris

Semi Marathon de Paris (Paříž Half Marathon) je nejznámější 21,1 km dlouhý půlmaraton v hlavním městě Francie. Tato populární sportovní akce, které se účastní až 25 000 běžců, se pořádá každý rok v březnu v Paříži. Start a cíl se nachází v l'Esplanade du Château de Vincennes v Parc Floral a jeho trasa nabízí to nejlepší z východní části města, jako například Place de la Nation, Place de la Bastille, Hôtel de Ville, Centre Pompidou, či samotnou řeku Seinu. A je to také dobrá příprava před samotným Marathonem v Paříži, který se bude konat v dubnu.
Letošního Semi Marathonu de Paris, který se bude konat dne 4. března se mohou zúčastnit licencovaní, ale i nelicencovaní závodníci, jedinou podmínkou je předložení lékařského potvrzení o způsobilosti absolvovat závod. Časový limit je 2 hodiny a 50 minut. Zóny občerstvení budou umístěny v průběhu každých pěti kilometrů (5, 10, 15 a cíl) a k dispozici bude voda, energetické nápoje, banány, jablka, cukr, pomeranče a sušené ovoce. Vzhledem ke své relativně ploché závodní dráze se nejen od profesionálů a amatérů, ale i od všech běžců z celého světa dají očekávat některé vynikající výkony a sportovci mají velkou možnost nastavit i nové světové rekordy. Podél trati bude probíhat také několik hudebních akcí, aby tak poskytly pomoc ve prospěch nejen běžcům, ale i všem jejich příznivcům a nadšencům. Po závodě si můžete třeba odpočinout v Île de la Cité (ostrov na řece Seině, který se nachází v samém srdci Paříže a byl také nejdříve osídlen z celé Paříže), najít si cukrárnu v méně známém okolí a v klidu si tak vychutnat své zasloužené "galette au sarrasin a bolee de cidre", nebo se jen projít po městě... možnosti jsou nekonečné.

Adresa: Parc Floral de Paris, Route de la Pyramide, Bois de Vincennes 75012, Paris, Francie
Telefon: +33 (0) 1 49 57 24 84
Metro: do Château de Vincennes
Termín: 04. 03. 2012 v 10:00 hod, hotel l'Esplanade du Château de Vincennes

 


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Paris

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje